Jómagyar fekete berkenye lé 100% 500 ml

Majdnem fekete színű, sötétlila 100 %-os fekete berkenye ivólé. Íze fanyar, nagyon jellegzetes, tömény, de összességében édes és élvezhető. Olyan igazi antioxidáns-bomba íze van. Csomagban nem küldjük.

1 900 Ft
Beschreibung

Jómagyar.hu fekete berkenye 100 % ivólé 500 ml Ár: 1900 Ft 

Kérjük hűtőgépben tárolni! Az ivólé hengeres présen lett préselve, ahhoz semmit nem adtak hozzá vagy vettek el belőle! Kisebb darabok előfordulhatnak benne.

ORAC érték laboreredményeink:

ORAC érték laborvizsgálat eredményeink: 

Fekete berkenye őrlemény

33 465 μmol/100g

Homoktövis héj őrlemény

15 106 μmol/100g

Feketeribizli őrlemény

6 032 μmol/100g

Fekete berkenye ivólé

4 010 μmol/100g

 

 

  1. A fekete berkenye alacsony kalória- és zsírtartalommal rendelkezik. 100 g friss bogyó körülbelül 50 kalóriát hordoz. Mindazonáltal a flavonoid antocianin antioxidánsok egyik leggazdagabb forrása a bogyósok között. Emellett szép mennyiségű ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. 

  2. Az ORAC értéke magas,  a bogyósok között az egyik legmagasabb értékkel rendelkező berkenye-16 062 mikromol Trolox Egyenérték (TE) 100 g-ra.

  3. A fekete berkenye nagy mennyiségű fenolos flavonoid fitokemikáliát tartalmaz, amelyeket antocianinoknak neveznek. A teljes antocianintartalom 1480 mg / 100 g friss bogyó, a proanthocyanidin koncentrációja pedig 664 mg / 100 g (Wu et al. 2004, 2006).

  4. Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy a bogyók rendszeres fogyasztása potenciális egészségügyi előnyökkel jár a rák, az öregedés és a neurológiai betegségek, a gyulladás, a cukorbetegség és a bakteriális fertőzések ellen. (- Dr. Paul Gross, 2007-07-09).

  5. A berkenye antocianinok laboratóriumi elemzése a következő egyedi vegyi anyagokat azonosította: cianidin-3-galaktoside, kvercetin, peonidin, delphinidin, petunidin, epicatechin, koffeinsav, pelargonidinés malvidin. Ezek a flavonoid poli-fenolos antioxidánsok bizonyítottan alkalmasak a szabad gyökök csökkentésére az emberi testből.

  6. A fekete berkenye kivonatban lévő antocianinokkal kapcsolatos rákkutatás először kémiailag indukált nyelőcsőrákon kísérletezett a patkányban. Megállapították, hogy a betegség súlyosságát 30-60% -kal, a vastagbélrákét pedig akár 80% -kal csökkenti.

  7. A tumor szuppressziós aktivitása más szinten működik - a tumorfejlődés megkezdésénél és előmozdításánál / progresszió szakaszában. A berkenye extrakciója gyakorlati kutatási modell lehet, amely ígéretes terápiás potenciállal rendelkezik, mivel a legnagyobb mennyiségű antocianint tartalmazzák az őshonos észak-amerikai bogyók között [J. Agric. Food Chem. 50 (12): 3495–500].

  8. A bogyók flavonoid antioxidánsokban is gazdagok, mint például karotinok, lutein és zeaxantinok. A zea-xanthin fényszűrő hatással van az UV-sugarakra, és így megvédi a szemet az időskori makuladegenerációtól (ARMD).

  9. Továbbá, ők is jó forrása számos antioxidáns vitaminok, mint a C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, béta-karotin, és folsav és ásványi anyagok, mint a kálium, vas, és mangán. 100 g friss bogyó biztosítja a napi ajánlott C-vitamin szint mintegy 35% -át.

Forrás: Top 9 Chokeberry Táplálkozás tények és egészségügyi előnyök (nutrition-and-you.com)

Figyelem!

A fekete berkenye megváltoztathatja a vérhígítók vagy cukorbetegség esetén szedett gyógyszerek hatását.

Daten
Artikel-Nr.:
fe00111
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!