Jómagyar.hu cukromentes feketeribizli velő 500 ml Ár: 2000 Ft
Ez a feketeribizli velő 82 fokon volt pasztörizálva. Szűrve nem volt a passzírozás után, ezért kisebb, maximum 1,5 mm-es darabok és magok vannak benne! Ezzel együtt egy nagyon finom innivaló is egyben, ha felbontom, gyakran egyszerre megiszom.
Adagolás:
Mi napi 1-2 evőkanálnyit ajánlunk, tehát a 200 ml 20 evőkanálnak vagy 20 napi adagnak felel meg. Felbontás után hűtőben tárolandó!
Miért egészséges a feketeribizli? Lássuk 10 jelentős egészségügyi jótékony hatását, amikről klinikai kísérletek is vannak!
Ez az apró bogyós gyümölcs tele van számos alapvető vitaminnal és ásványi anyaggal. A kutatások azt mutatják, hogy a szeder, feketeribizli, áfonya, fekete berkenye javítja az agy egészségét, védelmet nyújt a cukorbetegség, a rák és a szívbetegségek ellen és javítja az emésztést.
1. A feketeribizlivel végzett klinikai kísérletek eredményei arra utalnak, hogy a feketeribizli csökkentheti az étkezés utáni glükóz- és inzulinszintet egy szénhidrátban gazdag étkezés után.
Egy másik tanulmány alátámasztotta ezt a megállapítást, és azt találta, hogy egy fermentált quinoát (magfajta) és 75 g feketeribizlit tartalmazó termék képes csökkenteni az étkezés utáni glikémiát és az inzulinnémiát egy randomizált keresztezett vizsgálat eredményei szerint. Azt is megállapították, hogy a feketeribizli és a feketeribizlipüré együttes fogyasztása alacsonyabb glükóz- és inzulinkoncentrációt eredményezett az első 30 percben, kiegyensúlyozottabb csökkenést az első órában, és javult a glikémiás profi
Egészséges férfiakon és nőkön egy klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az alma- és feketeribizli polifenolban gazdag italok csökkentették az étkezés utáni vércukorszintet, ami részben a bélben lévő glükóztranszport gátlásával függhet össze. Forrás: Effect of Blackcurrant Consumption on the Genitourinary System: A Literature Review - PMC (nih.gov)
2. A szeder növényi vegyületeket, úgynevezett fitokemikáliákat tartalmaz, amelyekről ismert, hogy támogatják az agy egészségét. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a bogyós gyümölcsök, mint a szeder vagy feketeribizli megelőzhetik az időskori neurodegeneratív betegségeket és javíthatják a kognitív funkciókat.
3. Más tanulmányok/kuttások kimutatták, hogy az antocianin nevű fitokémiai anyag fokozzaa az agy vérellátását és serkenti a memóriát és a figyelmet irányító területeket.
4. Az antocianin a feketeribizli színét is adja. Csökkenti a szívbetegség kockázatát A feketeribizli tele van szívvédő vegyületekkel, például rostokkal és antocianinokkal. Egy több mint 59 tanulmány áttekintése megállapította, hogy a bogyók vagy más, antocianinban gazdag élelmiszerek rendszeres fogyasztása 17%-kal csökkenti a szívkoszorúér-betegség kockázatát, és 9%-kal csökkenti a szívbetegséggel összefüggő halálozás kockázatát. Más kutatások azt sugallják, hogy a vegyület segíthet csökkenteni a rossz koleszterinszintet. A magas koleszterinszint a szívbetegséggel kapcsolatos események kockázati tényezője
5.Véd a rák ellen Egyes kutatások azt sugallják, hogy a bogyósok, köztük a szeder vagy fejeteribizli gátolják a rákos daganatok kialakulását patkányokban.
7 A tudósok úgy vélik, hogy a bogyókban található antioxidánsok felelősek lehetnek ezekért a hatásokért, mivel megvédik a sejtkárosodástól. Az embereken azonban további kutatásokra van szükség.
8. Küzd a cukorbetegség ellen A bogyósok, mint a feketeribizli vagy a szeder védelmet nyújthatnak a cukorbetegség ellen. A szederben található rost az emésztés lassításával segít csökkenteni a vércukorszintet. Egy tanulmány kimutatta, hogy a szederet fogyasztó túlsúlyos férfiak inzulinérzékenysége javult.
9. Támogatja a csontok egészségét A feketeribizli mangánt tartalmaz, egy nyomelemet, amelyre a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a mangán növelheti a csontok ásványianyag-sűrűségét és a csontképződést az állatokban.9 Ezenkívül a szederben és feketeribizliben is megtalálható K-vitaminról ismert, hogy támogatja a csontok egészségét.
10. Javítja az emésztést A feketeribizliben lévő rostok javíthatják az emésztést és enyhíthetik a székrekedést. A rostok befolyásolják az élelmiszerek emésztési sebességét, a tápanyagok felszívódását és a széklet mozgását a vastagbélben. A magas rosttartalmú élelmiszerek jó baktériumokat is tartalmaznak, amelyek jótékony hatással lehetnek a bélrendszerre.
11. Elősegíti a jó fogászati egészséget A kutatások szerint a fekete bogyós kivonatok antibakteriális, vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegíthetik a fogak egészségét. Egy tanulmány szerint a kivonat segíthet megelőzni vagy kezelni a parodontális fertőzéseket.
12. A fekete ribiszke csökkenti a posztmenopauzális csontritkulás kockázatát.
Források:
Jómagyar.hu cukromentes feketeribizli velő 500 ml Ár: 2000 Ft