Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml
Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml
2 200 Ft

Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml

Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml: Ár: 2200 Ft

A feketeköménymag olaj már klinikai kísérletben is igazolta előnyös élettani hatásait, többek között még Covid-19 kezelésére is ajánlják már, amiről friss cikkünkben írunk itt.

2 200 Ft
Beschreibung

Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml Ár: 2200 Ft

A feketekömény mag és olaj számtalan jótékony hatással bír, amit régóta megfigyelt népgyógyászati tapasztalatok igazolnak.

Elsősorban immunerősítő és antioxidáns hatásait emlegetik, azonban van még néhány jótékony hatása.

Friss klinikai kísérlet Szaud-Arábiából:Nigella sativa for the treatment of COVID-19: An open-label randomized controlled clinical trial - PubMed (nih.gov)

A kísérlet lényege:

183, enyhe Covid-19 panaszokkal rendelkező egyént osztottak két csoportba. Nincsenek csodák, de a feketekömény olajjal kezelt csoport átlagosan kb. 2 nappal gyorsabban gyógyult meg, mint a kontroll csoport.

Néhány létező kutatás azt sugallja, hogy a vetőmag ígéretes az asztma, a vérnyomás és bizonyos rákok kezelésére és / vagy megelőzésére. Úgy gondolják, hogy ez a timokinonnak (Thímoquinone), a Nigella sativa olaj/kivonat hatóanyagának köszönhető, amely gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, anti-hipertóniás, antidiabetikus, antibakteriális és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

A rákellenes hatását például ebben a tudományos cikkben publikáltál: Thymoquinone, a Nigella sativa aktív vegyülete: Szerepe a rák megelőzésében és kezelésében - PubMed (nih.gov)

A feketekömény olaj adagolása

Klinikai kísérletben napi 2X500 mg (azaz csak napi 1 gramm) feketekömény olajat használtak, ami két kapszulát jelentett. Ez körülbelülegy mokkáskanálnyi mennyiség.

További jótékony hatások

  • A feketeköménymag-olajban és kivonatban lévő timokinon egy erős antioxidáns, amely segítséget jelent a daganat megelőzésben és kezelésében.
  • A nigellon hatóanyaggal együtt csökkenti az allergiás és asztmás tüneteket.
  • A timokinon és timohidrokinon az acetilkolint bontó enzim gátlásával segítséget nyújthat különböző neurodegeneratív folymatok elleni küzdelemben. (Alzheimer-kór (AD) és egyéb demenciák, Parkinson-kór (PD) és egyéb Parkinson-kórral kapcsolatos rendellenességek)
  • A timol és karvakrol antivirális, antiszeptikus, gombaölő hatásúak.

Emésztésre és májra gyakorolt hatás

  • A feketeköménymag olaj hatóanyagai csökkentik a puffadást, gázképződést. Fokozzák az epe elválasztást, ezáltal elősegítik a tápanyagok jobb hasznosulását.
  • Segítik a májregenerációját, támogatják a májenzimek termelődését, ezáltal megelőzik a gyógyszerektől vagy egyéb káros anyagoktól (alkohol, tartósítószerek) származó májkárosodást.
  • Elpusztítják emésztőrendszerben elszaporodó káros baktériumokat és gombákat, elősegítve az egészséges mikrobiom visszaépülését.
  • Helicobacter pylori által okozott emésztési zavarokkal küzdő 88 betegen végezett vizsgálatban a feketeköménymag kivonata segített a baktériumok és tünetek felszámolásában. A kivonat antibiotikummal alkalmazva is hatásosnak bizonyult.

A feketekömány olaj több baktérium ellen is hatásos gátlószer, itt például a Staphilococcus aureus ellen volt hatékony: Nigella sativa mag kivonat alkalmazható készítményekben methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus és hatása az emberi dermális fibroblasztok életképességére - PubMed (nih.gov)

A leírást folyamatosan bővítjük. 

Olajunk Timokinon tartalma 1490 mg/100g.

A Jomagyar.hu feketeköményolaj 100 ml ára: 2200 Ft

Daten
Artikel-Nr.:
hso-321
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!