Bagoila díjnyertes hidegen sajtolt tökmagolaj 250 ml
Bagoila díjnyertes hidegen sajtolt tökmagolaj 250 ml
2 500 Ft

Bagoila díjnyertes hidegen sajtolt tökmagolaj 250 ml

Bagoila díjnyertes hidegen sajtolt tökmagolaj 250 ml Ár: 2500 Ft Sikerült megszereznünk a Great Taste Award verseny 3 csillagos, azaz európabajnok  tökmagolaját! 

2 500 Ft
Részletek

Bagoila díjnyertes hidegen sajtolt tökmagolaj 250 m Ár: 2500 Ft

Mi az a Great Taste Award?

A Guild of Fine Food kezelésében lévő Great Taste Awards (GTA) a "fine food" világ legismertebb és legelismertebb élelmiszeripari és gasztronómiai versenye, melyet 1994-ben alapítottak Londonban. A GTA 3 csillagot a „Fine Food Oscar” - ként szokták említeni; a három csillag az „Exquisite” (Kiváló), a 2 csillag az „Outstanding” (Kiemelkedő), míg az 1 csillag a „Delicious” (Nagyszerű) kategóriákba sorolt termékeket jelöli. Valamennyi Great Taste díj a „gondosan, szakértelemmel, kifogástalan ízvilággal, szeretettel előállított termékek valódi bizonyítéka” Forrás

A Bagoila tehát ezt a világversenyt nyerte meg 2023-ban, Londonban. Tudni érdemes, hogy vak kóstolással állapította meg a profikból álló bizottság több száz mintából, hogy ki legyen a "világbajnok".

Miben különbözik a hidegen és melegen sajtolt tökmagolaj?

Kisvállakozásunk még 10 éve a hidegen sajtolt olajok mellett tette le a voksát, mivel minden étolajok fejedelme a hidegen sajtolt étolaj.

Ennél a technológiánál sérül legkevésbé az olaj, nincsen darálás, pirítás, dagasztás. A préselés során az étolaj hőmérséklete nem lépi túl a 50 fokot.

Meg kell jegyeznünk, hogy ízben nem annyira intenzív és nem olyan ízletes az ilyen hidegen sajtolt tökmagolaj, mint a melegen sajtolt társaik. A pirítás és sózás következtében természetesen finomabb egy pirított tökmagolaj. Mert mi mai emberek a feldolgozott élelmiszerekhez és sózáshoz vagyunk szokva. A sózást nem minden melegen sajtoló alkalmazza.

 

Jelenleg nálunk 2500 Ft az ára a Bagoilla hidegen sajtolt olajának, ami csak 25 %-al magasabb tökmagolaj ár, mint a saját márkás fél literes kiszerelésű hidegen sajtolt tökmagolajunk. Úgy érzem, hogy egy ilyen díjnyertes tökmagolajért nem sok ez az ár, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy gyönyörű üvegben is van ez a gasztronómiai inyencség.

 

A Bagoila díjnyertes hidegen sajtolt tökmagolaj 250 m ára 2500 Ft.

 

 

 

 

 

Adatok
Cikkszám:
98425
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!