Jómagyar homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g
Jómagyar homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g
700 Ft

Jómagyar homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g

A homoktövis héj őrlemény ára 700 Ft. Csodás immunerősítő, értisztító, bélrendszer regeneráló gyógynövényünk.

700 Ft
Részletek

Jómagyar.hu homoktövisbogyó hús/héj őrlemény 100 g - Ár: 700 Ft 

Homoktövis velő 200ml termékünk itt kapható! 

Legutóbbi ORAC érték labor eredményeink az általunk forgalmazott fekete berkenye, homoktövis és fekete ribizli termékekről:

Az alvállalkozói labor az ajánlatban is szereplő DPPH módszer alapján végezte a márást, a honlapon feltüntetett eredmény pedig az ORAC módszeré.

Mindkét módszer eredménye Trolox egyenértékben értendő,viszont mindig mellé kell írni, hogy ORAC vagy DPPH módszerrel mérték-e.

Így a mértékegységi átváltáshoz mM/kg-ból (milimol/kg) μmol/100g-ba (mikromol/100g) egy 100-as szorzót kell alkalmazni, így az eredmények a következőek:

Fekete berkenye őrlemény

33 465 μmol/100g

Homoktövis héj őrlemény

15 106 μmol/100g

Feketeribizli őrlemény

6 032 μmol/100g

Fekete berkenye ivólé

4 010 μmol/100g

 

A DPPH és ORAC módszerek eredményeinek összehasonlítására viszont jelenleg nincs adatbázisunk.

Homoktövis velőnk 950  Ft-ért  itt kapható !


Ez a homoktövis őrlemény termék kíméletesen lett készítve, azért olyan szép narancssárga a színe.  Ez nem kapszula, sűrítmény, koncentrátum, kivonat,  vagy egyéb, hanem a növények egyik ősi feldolgozási módjával, szárítással tartósított termék, tehát nem ment át azokon a gyógyszeripari lépcsőfokokon, mint a homoktövis kapszulák, kivonatok, koncentrátumok, sűrítmények. Ennél kíméletesebb feldolgozás nincsen! Összegzés: a termék valószínűleg több értékes hatóanyagot tartalmaz, mint a gyógyszer - vagy élelmiszeriparilag feldolgozott drága termékek! 

Hamarosan ORAC érték , összes polifenol és C vitamin értékeket teszünk közzé, ahogy azt tettük a közelmúltban a vörös szőlőmag őrleményünk esetében! ORAC értéke jegyzőkönyvvelegyütt kicsit lejjebb olvasható.

Olyan, hogy homoktövisbogyó őrlemény csak úgy lenne előállítható, ha valaki aszalná a homoktövis bogyókat és utána őrölné, maggal együtt..  Nos, én még ilyenről nem hallottam. Csak, mert páran keresnek bogyó őrleményt, mert valakik úgy hirdetik..

 

A homoktövist csak az elmúlt 10 évben kapták fel Magyarországon, pedig őshonos növényünk. Bevallom én maga is csak 2-3 éve hallottam először felőle. Sok kutatás tárgyát képezte ez a csodálatos növény a közelmúltban és minden kutatás azt igazolta, hogy a homoktövis bogyói, de levelei is rengeteg jótékony bioaktív beltartalmi anyaggal, értékkel, tulajdonsággal bírnak.

 

A következőkben megpróbálom összefoglalni eddig megfigyelt jótékony hatásait röviden.


Homoktövis bogyó (héj) őrlemény ORAC érték 3922 TOE/100g.

Általánosságban kijelenthető, hogy segít távol tartani a betegséget a családtól. Sok kisgyermekes anyuka jelzi vissza nálam, hogy mióta a homoktövis szirupot vagy őrleményt eteti a gyerekkel, a gyerek nem kapta el osztálytársaitól a fertőzéseket, tehát valóban erősíti az immunrendszert.

 

Legfontosabb élettani hatásai a következők:

 

-Az atherosklerosis (érelmeszesedés) folyamatának megelőzésében jelentős hatása van  a teának, húsolajnak és tablettának

 

-A többszörösen telítetlen zsírsavak,omega-3 zsírsavak (linolénsav) szerepe a vér koleszterinszintjének szabályozásában van

 

-A Hemorrhagiás Diatézis (a véralvadási tényezők hiánya) kezelésében jelentős hatással bír a húsolaj és homoktövisbogyó őrlemény

 

-általános roboláló és immunerősítő gyümölcs

 

-190 szinergens módon működő biológiailag aktív anyag

 

-C vitamin bomba, 600 mg körüli átlagos C vitamin tartalommal (a nyers bogyó)

 

-multivitamin bomba: C, B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz

 

-fitokemikáliák:xantofill, a kriptoxantin, az antociánok, a kvercetinglikozidák, a flavonoidok, a mannit, az arabináz, a ramnóz

 

-magas ásványi anyag tartalom: vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom-magas antioxidáns tartalma gátolja a daganatos sejtek képződését

 

-antihisztamin hatású anyagai révén segíti az allergiás panaszok enyhítését

 

-hasznos cukorbetegek számára is, színanyagtartalma miatt

 

-a homoktövishús egyik legkiemelkedőbb hatása a fekélyek (gyomor-, nyombélfekély) gyógyításában betöltött szerepe

 

-különleges szív-és érvédő szerepe is, a számtalan növényi színanyag, fitokemikália és vitamin összhatásaként

 

-a terméshúsban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentősége is kiemelkedő

 

A homoktövis őrlemény nagy előnye a szirupokkal és ivólevekkel szemben, hogy nem volt az élelmiszeriparilag hőkezelve, csak kíméletesen szárítva, mégis egész évben fogyasztható.

 

Persze még 1000 dologra jó a homoktövis bogyója, amit már az ókor óta használ az ember

 

Hippokratész műveiben szintén fellehetőek hivatkozások a homoktövis-készítményekről, melyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak. Az ókori Görögországban a homoktövis gyümölcsét a lovaknak adták az Olimpiai játékok előtt, hogy növeljék azok fizikai erejét, javítsák a külsejüket, mivel a lovak szőre gyönyörűen csillogott tőle. Innen ered a görög neve is: hippos- ló, pheas- fényes. A szláv népeknél mind a mai napig széles körben alkalmazzák a homoktövis gyümölcsét és az olaját. Kirill, a szláv abc megalkotója, ezzel az olajjal kezelte a betegeket és a sebesülteket.

 

Az ő példáját követték később az orosz kozákok, akik ezzel az olajjal kezelték sebeiket, gyümölcsével javították egészségi állapotukat, növelték erejüket. Enyhén savanykás íze és üdítő hatása miatt a homoktövis gyümölcsét előszeretettel fogyasztják a szibériai vadászok, akik ezt a gyógynövényt szibériai ananásznak nevezik. Brezsnyev is rendszeresen fogyasztott homoktövis-olajat, mert sejtszinten produkálva a védőhatást, még az italfogyasztással szemben is megvédi a szervezetet. Roborálós és immunstimuláló hatásának köszönhetően a homoktövis-olaj az űrhajósok étrendjében is szerepel.

 

A skandináv országokban, de általában az északi területeken nagyon régóta az egyik leghasznosabb 'téli gyümölcs'. Az európai orvoslás jóval később kezdte alkalmazni, már a határozott kutatások következményeként.

 

Homoktövisbogyó őrlemény - homoktövis őrlemény 100 g - Ára: 700 Ft

Adatok
Cikkszám:
mo-0055
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!