Jómagyar.hu hidegen sajtolt étolaj 1000ml

Nem ajánljuk sütéshez, mert nagyon sok gyulladás - és rákkeltő Omega-6-ot tartalmaz! A finomított is! Sütéshez állati zsírt vagy a repceolajat ajánljuk. Ezt a hidegen sajtolt napraforgó étolaj nagyanyáink illatos étolaja. Hivatalos megnevezése is szagos a szakmában, mivel felhevüléskor napraforgó illatot/szagot áraszt.

1 500 Ft
Részletek

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj 1 liter - Ár: 1500 Ft

 Solio Paleolaj 1000 ml csökkentett omega-6-al!

Nem ajánljuk sütéshez, mert nagyon sok Omega-6 zsírsavat tartalmaz, ami sok klinikai kísérletben is gyulladás - és rákkeltő! Szendi Gábor cikke alján vannak a források kísérletekhez. 


Klinikai kísérletek, amikben a rossz Omega3-Omega-6 arányról van szó:

Prosztatarák: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23659447/

Emlőrák: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3987049/

A leggyakrabban használt étkezési olajok omega-3/omega-6 tartalma (100 grammonként)



omega-3*


omega-6

szójaolaj

6789 mg


50422 mg

kukoricaolaj

1161 mg


53510 mg

napraforgóolaj

-


65702 mg

repceolaj

1031 mg


2532 mg


*fontos: a növényi eredetű omega-3 rosszul hasznosul, 10%-a alakul át állati omega-3-má Forrás: https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_novenyi_olajok_es_a_rak.htm

 

Régi termékleírás (nem aktuális) 


A hidegen sajtolt étolaj természetes, energiatakarékos előállítású, vegyszermentes előállítású és sokkal finomabb, mint a finomított bolti savazott, lúgozott, hexánozott (oldószer az olaj kinyeréséhez)  ét-olaj.. És a finomításhoz rengeteg vegyi anyagot kell legyártatni és a végén veszélyes hulladékként elhelyezni, plusz a hexános melléktermék megy a disznóknak takarmányozásra.

Tipp: ha a hidegen sajtolt étolaj hidegben, pl. hűtőgépben opálosodik, azaz elveszíti "tükrösségét", áttetszőségét, akkor sok benne a viasz, ami nem jó, mert állítólag ez a viasz az, ami könnyen meg tud égni sütéskor. Az általunk forgalmazott étolaj hidegben sem opálosodik, mert a viasz nagy része ki lett szűrve belőle. A viasz füstpontjáról sem magyarul, sem angolul nem találtam adatokat, de állítólag 180 fok körül van.

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj - Ár: 1500 Ft

A napraforgó olaj eszenciális zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat (B1, B2, E), nikotinsavat, ásványi anyagokat, nyomelemeket (foszfor, kálium, vas) tartalmaz. E-vitamin tartalma magas, ezért erős antioxidáns, sejtvédő hatású. Erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat a légző-, kiválasztószervekre, prosztata-panaszokra, vizelési zavarokra. Erősíti az idegrendszert, valamint csökkenti a koleszterinszintet, javítja az elmeszesedett érfal állapotát. Rendszeres fogyasztása segít a magas vérnyomás kezelésében. Glutenin tartalma nincs, ezért lisztérzékenységben szenvedő betegeknek is ajánlható.

Az ún. "linolsav" esszenciális zsírsavból a legtöbbet a napraforgó olaj (60-70%) ill. a kevésbé használatos sáfrányos szeklice (75-80%) tartalmaz!

-100%-os napraforgó étolaj
-előállítás módja: hidegen sajtolás, szűrés, viasztalanítás, vegyi beavatkozás nélkül,  magyar alapanyagból
-esszenciális zsírsavakban gazdag
-magas E-vitamin tartalom, 75 mg/100 g!!
-koleszterinmentes
-tartalmazza a napraforgó természetes ízét, aromáját
-eltarthatósági idő: 12 hónap

A szagos  és a finomított olaj beltartalmi értékeinek táblázatos összehasonlítása hamarosan ismét.

A hidegen sajtolt olaj néhány jellemzője

    • 100%-os napraforgó étolaj

 

    • 925 kCal/100 g

 

    • magas vitamin és ásványi anyag tartalom

 

    • előállítás módja: hidegsajtolás, szűrés, viasztalanítás, vegyi beavatkozás nélkül,  magyar alapanyagból

 

    • esszenciális zsírsavakban gazdag

 

    • magas természetes (nem hozzáadott) E-vitamin tartalom (tokoferol) -kb 20 X annyit tartalmaz, mint egyéb vegyi anyagokkal finomított/gyártott étolajok

 

    • koleszterinmentes étolaj

 

    • tartalmazza a napraforgó természetes ízét, aromáját, mely a sütés első fázisában elillan

 

    • eltarthatósági idő: 12 hónap





A 100%-os napraforgó étolaj legfontosabb jótékony jellemzői

    • koleszterinmentes

    • magasabb karotinoid tartalom:1,1 mg/kg !!! a finomított étolaj = 0,3 mg/kg !

    • esszenciális zsírsavakban gazdag

    • magas természetes E-vitamin tartalom: 77 mg/100 g napi ajánlott EU bevitel: 10 mg !!!

    • kizárólag magyar termék az alapanyagtól a késztermékig, nem úgy mint a külföldi tulajdonosú Vénusz vagy Floriol

    • sütéshez, főzéshez kiválóan alkalmas

    • eltarthatósági idő: 12 hónap

    • magas ásványi anyag tartalom, a finomított étolaj többszöröse!


Hidegen sajtolt napraforgó étolaj beltartalmi értékek

VASTARTALOM-Fe tartalom: 2,0 mg/kg a finomított étolaj maradék vastartalmának 20-szorosa (0,1 mg)!

Foszfor tartalom: 20 mg/kg, a finomított étolaj 10-szerese!! (0,2 mg)

Szterin-tartalom: 3700 mg/kg, a finomított étolaj 2700 mg/kg csak!

A szterin és a koleszterincsökkentés 

A növényi szterinek koleszterincsökkentő mechanizmusa még nem minden elemében ismert, leglényegesebb eleme, hogy gátolja a bélben a koleszterin egy részének a felszívódását: csökken az LDL- koleszterinszintet, míg a HDL-koleszterinszint és a triglicerid koncentráció változatlan marad. Az európai, úgynevezett nyugati étrendben napi 150 mg növényi szterint fogyasztanak el, Japánban és Mexikóban 400 mg-ot, miközben 2-3 grammra lenne szükség.

A növényi szterinek fogyasztásával a vér koleszterinszintje egyértelműen csökken, miközben nem történik fokozott zsír-és energia-bevitel. A kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet játszhat a koleszterinszint-csökkentésében, így a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

 
Táblázat a hidegen sajtolt étolaj beltartalmi értékeiről az alábbi linken:


Ajánljuk minden tudatos vásárlónak, aki meg szeretné óvni saját és családja egészségét. A finomított étolajjal szemben ez a 100 % - ban magyar termék, nem tartalmaz hexán maradványokat, még határérték alatt sem! Fogyasszon hidegen sajtolt 100 %-ban természetesen előállított olajat, mely legalább annyira alkalmas sütéshez, mint a bolti finomított olajok.

A hidegen sajtolt étolaj az ideális választás mindennemű sütési feladathoz, salátákhoz. Ne feledje ez a termék napraforgó illatot/szagot áraszt, ha sütésre használja. Majonézhez, esetleg süteménybe inkább a szagtalanított változatot ajánljuk(bár mi ezzel csináljuk ezeket is), bár sütéskor, főzéskor a napraforgó szag a főzés, sütés első fázisában elillan és az ételben nem érezhető.

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj 1000ml árak az arukereso.hu-ról.

A különféle olajok zsírsav-összetételét az alábbi táblázat mutatja:

Megnevezés
Telített zsírsav
(%)

Egyszeresen telítetlen zsírsav (%)

Többszörösen telítetlen zsírsav (%)
Sáfrányosszeklice-olaj
12

13

75
Hidegen sajtolt olivaolaj 7.5 - 20% 55 - 83% 3.5 - 21%
Kendermagolaj
8

12

80
Mogyoróolaj
9

78

13
Kókuszzsír
96

0

4
Tökmagolaj
9

34

57
Lenmagolaj
9

19

72
Kukoricacsíra-olaj
17

24

59
Mandulaolaj
8

70

22
Mákolaj
15

16

69
Olívaolaj
16

76

8
Pálmazsír
47

43

10
Repceolaj
7

55

38
Szezámolaj
13

42

45
Szójaolaj
15

27

58
Napraforgóolaj
12

23

65
High oleic napraforgóoalj
8

82

10
Szőlőmagolaj
10

19

71
Dióolaj
16

28

56
Búzacsíraolaj
16

22

62
Adatok
Cikkszám:
0018
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!