Jómagyar.hu hidegen sajtolt ligetszépe olaj 250 ml - Ár: 6500 Ft

Ez egy hidegen sajtolt ligetszépe olaj. A Jómagyar.hu hidegen sajtolt ligetszépe olaj 250 ml ára jelenleg 6500 Ft.

6 500 Ft
Részletek

Jomagyar.hu hidegen sajtolt ligetszépe olaj  250 ml - Ára: 6500 Ft/0,25 l/250 ml

Az alapanyag a növényke mérete és a termelt magok pici aránya miatt magas. 2022-ben 70%-os alapanyag drágulás volt ligetszépe mag tekintetében.

A kendermagolaj is magas GLA-ban, kb.3 %-ot tartalmaz! Hidegen sajtolt kendermagolajunk ára 2900 Ft/0,5 liter! Forrás: https://www.precisionnutrition.com/all-about-hempÍze


Nos, én sok éve kóstolgatom a ligetszépe olajat is. Jellegtelen, enyhén dohos íze van, nem kesernyés vagy avas íz, de talán inkább dohosnak írnám le. Ez a friss préselés íze. Nem egy élvezeti cikk, mint mondjuk a tökmagolaj.

A GLA  a szervezetünkben hormonszerű anyagokká alakul át, például prosztaglandinokká és leukotriénekké, amelyek gyulla­dáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Általánosan ajánlott: izületi fájdalmak enyhítésére, diabéteszes neuropátia tüneteinek csökkentésére, ekcéma mérséklésére, menstruáció előtti tünetek enyhítésére, izomhúzódás tüneteinek csökkentésére.

 

A linolsav az esszenciális zsírsavak közé tartozik és csak étkezés révén kerülhet testünkbe. a gamma-linolénsavat viszont már a szervezet állítja elő a táplálékkal bevitt nyersanyagokból.

 

A ligetszépéből nyert olajnak mintegy 72%-a linolsav, 9%-a pedig gamma-linolénsav, így ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb természetes forrásának tekinthető. Antioxidáns tulajdonságú, tehát semlegesíti a testünk számára káros szabadgyököket és gátolja keletkezésüket.

 

A ligetszépe olaj az egyik legjelentősebb omega-6 zsírforrás. Az Omega-6 ról megoszlanak a vélemények, de személyes véleményem ez: az Omega-6 zsírsavak a szervezet bizonyos funkcióihoz elengedhetetlenek. Viszont a klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy ha az arányuk túl nagy az Omega-3 zsírsavakhoz képest, gyulladáskeltő prosztaglandinokat is létrehoznak.Az Omega-3 zsírok (alfa-linolénsav) viszont az Omega-6 effajta hatását féken tartják.

 

A kozmetikaipar a száraz, gyulladt bőr ápolására alkalmazható szereket készíta ligetszépe olajból. Ránctalanító, nyugtató, hidratáló, revitalizáló hatású. Elsősorban érett, száraz bőr ápolására, krónikus gyulladások, atópiás ekcéma kezelésére ajánlott. Törékeny, puha körmökre, töredezett hajvégekre alkalmazva visszaadja azok rugalmasságát és fényét.

 

ligetszépe olaj a világ legdrágább olajai közé tartozik. Mivel termései aprók és így kevés nyersanyagot lehet belőle kinyerni.

 

Ligetszépe olaj 250 ml ár: 6500 Ft

Adatok
Cikkszám:
0002
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!