Jómagyar.hu mákolaj 0,5 l - Ár 3600 Ft
A mákolaj nem tartalmaz kalciumot vagy foszfort, de a Mákliszt 250 g termék kiemelkedő kalcium és foszfor tartalommal 350 Ft!
Sokan jónak tartják a csontritkulás kezelésére, megelőzésére, azonban ez megerősítetlen hír, sőt a legújabb mérérések szerint a mákolajban 0! a Kalcium és Foszfor tartalom! Sokan pozitívan számolnak be a hatásairól, azonban ez vagy csak placebo hatás vagy egyéb, esetleg enzimatikus reakció lehet. Viszont tudunk sok élelmiszerről, amik már bizonyítottak, ilyenek pl. a szezámmag vagy a mákmagmaga. Forrás: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/683?fgcd=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=04514
Friss vélemény mákolajunkról, ennél jobb reklám nem kell
"Kedves Felesége, Bernadett úrhölgytől megkaptam az általam rendelt 3 üveg mákolaj-költeményt. Tisztelettel rendelek 2 üveg fél literes kiszerelésű hidegen sajtolt mákolajat, amit szombati napon a korábban látogatott piacon átvennék térítés ellenében!" T. L.
Ha még jobb áron szeretne mákolajat, akkor : Jómagyar.hu mákolaj szőlőmagolaj őrlemény csomag
A mákolaj néhány jellemzője
Színe világossárgától a sötétebb sárgáig terjed, íze, illata jellegzetes. A mák igen nagy kincs a magyar és környékbeli országok étkezési kultúrájában. Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté. A mákolajnak nagyon előnyös a zsírsav összetétele, hasonlóan a lenmag olajhoz vagy a kendermag olajhoz. Kép: a mákolaj, szőlőmagolaj és szőlőmag őrlemény (már tasakban van)
A mákolaj jótékony hatásai
Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését. Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően segítségével megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató hatású. Mivel a mákolaj nem gyógyszer csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszú távon fejti ki.
Sokan jónak tartják a csontritkulás kezelésére, megelőzésére, azonban ez megerősítetlen hír. Viszont tudunk sok élelmiszerről, amik már bizonyítottak.
Étkezési tanácsok csontritkulás esetén
Kimondottan javasolt a méz, mák, savanyított tejtermékek, joghurt, aludttej, kefir, túró, a sütőtök, szezámmag őrlemény vagy egész mag,, fehér- és vörös káposzta, cékla, retek, búzacsíra, lucernacsíra.
Javasolt ebben az esetben is a növényi alapú étrend, melynek során kiemelt szerepet kapjanak a magas kalciumtartalmú élelmiszerek. (káposztafélék, petrezselyem zöldje, szárazbab, mandula, paraj, sóska, szójaliszt dió, mák, banán). A sajtokban szintén sok kalcium van, de mellette magas a fehérje- és zsírtartalmuk is.
Gondoskodni kell a fokozott A-, B., C., és E-vitamin bevitelről, elsősorban az étellel-itallal, egyes esetekben tablettával is segíthetünk, a személyes helyzet ismeretében. Kerülni kell a hús, ömlesztett és zsíros sajtok, tojás, kakaó, csokoládé, valamint a finomított cukor és a koffeintartalmú italok.
Jómagyar.hu mákolaj 0,5 l - Ár: 3600 Ft