JutaVit Szem-Lutein forte 12mg 60db
JutaVit Szem-Lutein forte 12mg 60db
2 950 Ft

JutaVit Szem-Lutein forte 12mg 60db

Ár: 2950 Ft. A Lutein és a Zeaxanthin a flavonoidok közé tartozó természetes antioxidánsok. A legtöbb ember a napi ajánlott mennyiség alatt viszi csak be a szervezetébe a Luteint.

2 950 Ft
Részletek

JutaVit Szem-lutein forte 12 mg  60 db - Ára: 2950 Ft

Ajánljuk a Jutavit vitaminokat, Luteint, ásványi anyagokat és Omega-3-at és a makulában a Lutein mellett szintén megtalálható  Zeaxantint tartalmazó Szem-Lutein Plusz 90 db termékét! A termék egyben jelentős mennyiségű Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz!

A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga, amely segíti a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben, és késleltetheti a szem öregedését. A C-vitamin és a Cink antioxidánsok segítik az immunrendszer megfelelő működését, az E-vitamin a szabad gyökök semlegesítésében az egyik leghatékonyabb antioxidáns. Szelén szintén antioxidáns melynek szerepe a sejtmembrán és a szövetek épségének fenntartásában és lassítja az oxidáció eredetű öregedési folyamatokat.

A Jutavit Szem Lutein Forte javasolt időskori szembetegségek (például: makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére. 

Összetevők: tömegnövelő szerek [dikalcium foszfát, cellulóz, nátrium-(karboxi-metil)-cellulóz, hidroxi-propil-metil-cellulóz], aszkorbinsav, lutein, dl-alfa-toco acetát, cink oxid, nátrium szelenát, fényező anyag (sztearinsav), csomósodást gátló (magnézium sztearát). 


 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: 
A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható! A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható! A javasolt napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Gyermekek elől gondosan elzárandó! 

Tárolás: Szobahőmérsékleten, lezárt dobozásban, közvetlen napfénytől védve! 

Adagolás: 
Felnőtteknek napi 1db tablettát reggel étkezés előtt folyadékkal egészben lenyelni. 

1 tabletta tartalmaz:
Tápérték 1tablettában
Energiatartalom 10kj (2kcal)
Fehérje 0
Szénhidrát 0,3g
Zsír 0,02g

Aktív összetevők:
Lutein 12mg
C-vitamin 100mg
E-vitamin 10mg
Cink 10mg
Szelén 100mikrogramm

OGYÉI notifikációs szám: T/2262/2017

GYÁRTJA ÉS FORGALMAZZA: 
JuvaPharma Kft. 
H-2215 Káva, Bényei út 9.


A Jutavit Szem Lutein Forte 60 db ára nálunk: 2850 Ft
Linkek, infók az internetről

A lutein hatása az időskorban

http://www.naturalnews.com/lutein.html

Idősebb korban a lutein és a zeaxantin mennyiségének csökkenése összefüggésbe hozható a látás romlásával, az időskori makuladegeneráció (AMD) és a szürkehályog kialakulásával. A makuladegeneráció 10-20 év alatt alakul ki a látósejtek károsodása, valamint annak következtében, hogy elégtelen antioxidáns-ellátottság miatt oldhatatlan anyagok (ún. lipofuscin-termékek) rakódnak le a retinán. Németországban a 65 év feletti népesség 20%-a, a 75 év felettiek 30%-a és a 85 év felettiek 35%-a szenved AMD-ben. Az amerikai adatok is hasonlóak. A szürkehályog a szemlencse állományának bizonyos fokú vagy akár teljes elszürkülését jelenti. Az áttetszőség megszűnése megakadályozza, hogy megfelelő fény jusson a külvilágból a szem belsejébe, a retinára, így homályos látás alakul ki.

Az AMD a fejlett világban az időskori vakság leggyakoribb oka. A szürkehályog műtéti megoldással gyógyítható, azonban az időskori makuladegeneráció jelenleg nem gyógyítható, de a kórkép súlyosbodása lassítható. Számos nemzetközi tanulmány bizonyítja, hogy az étrendi lutein és zeaxanthin növelésével 40-60%-kal csökkenhet az AMD és 20-25%-kal a szürkehályog kialakulásának kockázata. Vizsgálatok igazolták továbbá, hogy ha nagyobb a sárgafolt luteintartalma, mindkét a betegség előrehaladása mérséklődik (részletesen lásd második keretes írásunkban).

    • Az amerikai kisérlet szerint, amiben 2000 embert vontak be, a magas Lutein tartalmú étrendet fogyasztó betegek lényegesen egészségesebb szemmel rendelkeznek, mint a Luteint és Zeaxanthint nem vagy nagyon kis mennyiségben fogyasztó, tipikus amerikai étrendet kedvelő idősek csoportja. Olyan tanulmány is létezik, amely azt állítja, hogy a makuladegeneráció(AMD) már 3 hónap emelt Lutein szedés után javult..

 

    • Számos nemzetközi tanulmány bizonyítja, hogy az étrendi lutein és zeaxanthin növelésével 40-60%-kal csökkenhet az AMD és 20-25%-kal a szürkehályog kialakulásának kockázata. Úgy legyen!

 JutaVit Szem-lutein forte 12 mg X 60 db ára nálunk: 2950 Ft

Adatok
Cikkszám:
jv-92571
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!