Részletek
Juvapharma Csipkebogyó hús 50 g
A csipkebogyó hús főleg C vitamin tartalmárólhíres, de van neki még számos jótékony hatása. A, B1, B2, P, és K és E vitamin tartalma is van. A csipkebogyó hús C vitamin tartalmát áztatással tudjuk megőrizni.
Enyhe vízhajtó. Szabályozza az erek áteresztő képességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére használható. A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is található benne, de természetesen leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres.
A csipkehús kedvezően hathat a cukorbetegségre, szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegek étkezés után fogyasszák, mivel segíti a zsír emésztését. Immunerősítő hatása van, A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
A csipkemagban csak E-vitamin van, teája epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is nagyon jó. Húgyhajtó hatású, vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható.
Ajánlott felhasználás:
2-3 g aprított drogot 1,5 dl hideg vízzel leöntünk, néhány 8 óráig ázni hagyjuk, majd leszűrjük.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!