Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

I. oszt. idei dióbél 80 dkg – Ára: 2800 Ft

2,800Ft

Elfogyott

80 dkg-os celofán tasakos kiszerelés! Dióbél 2020 ár 3500 Ft/kg !  Ez a dióbél I. osztályú megfelelő kinézetű és ízű dióbél!  Átvehető 5 budapesti átvételi pontunkon.  A boltokban 5500 Ft a minimális rendelési összeg, míg a XV. kerületi pontunkon nincsen minimális rendelési összeg, de 5500 Ft alatt 250 Ft díj van!

CIKKSZÁM: 0087 Kategória: Tags: , ,

1. osztályú dióbél 0,8 kg Ár: 2800 Ft/80 dkg – 3500 Ft/kg  

A kép az aktuális tételről van, se nem szebb, se nem csúnyább. Illata, íze finom! Nem extra minőségi osztály, ami csak feles darabokat tartalmaz, hanem I. osztály, ami tartalmazhat kisebb darabokat is. Finom íze és illata van.

Kérjük, más termékek esetében is használja ki kiváló árainkat!

Például: C vitamin 1000 mg 100 db feketeribizlivel 1450 Ft ! 5 darabtól 1350 Ft!

A dió kopáncsosan vagy anélkül hullik a földre

40 % feles dióbelet tartalmaz! Kellemes ízű, finom, magyar dióbél. A dióbél hivatalos osztályozása: extra, 1-es és 2-es kategóriájú vagy osztályú, ez a dióbél 1.és extra között van. Forrás: http://www.dioskonyv.hu/13-01/1.htm  Csomagolása: 80 dkg-os-os papír zacskóban! Kép lejjebb!

Átvételkor meg lehet nézni és kóstolni fizetés előtt!

A dióbél osztályozása az EU-ban (Forrás: http://www.dioskonyv.hu/13-01/1.htm)

Megengedett hibák (Megengedett eltérések (a hibás gyümölcs száma, vagy tömege százalékban kifejezve)

Extra / I. osztály / II. osztály 

a) A csonthéj sérüléseire vonatkozó teljes megengedett eltérés | 7 | 10 | 15 | Ez nincsen benne!

b) Az ehető rész (dióbél!) sérüléseire vonatkozó teljes megengedett eltérés | 8 | 10 | 15 | Ez 1-2 % !

amelyből ennyi avas, rothadt, vagy rovarok által károsított | 3 | 6 | 8 |   Na, azért ilyen nincsen benne!

amelyből ennyi penészes | 3 | 4 | 6 |  Ilyen sincsen!

Ez a 2020-es dióbél első osztályú. A dióbél vásárlásának ideje most jön még csak el. (Ezt október végén írtam.) Miért is? Mert a dió, miután lehullott vagy leverték, 2-4 hetet áll ládákban, kiteregetve vagy necc zsákokban és csak ezután lehet törni. Sokan esküsznek a verésre, sokan azt mondják,hogy ez árt a diófának. A dió kopáncsosan vagy kopáncstalanul is lehullhat. A kopáncsos dió víztartalmát 35 %-ra, míg a lehullott, már kopácstalanét 25-30 %-ra becsülik a szakemberek. Megtörés után még 2-3 hetet kell száradnia, hogy a kezdeti 35-40 %-os víztartalomról kiszáradjon – optimális esetben – 8-12 %-ra! Ezért e megfelelő dióbél körülbelül november elejére kerül a vásárlókhoz!

Nálunk idén 2020-ban, október utolsó hetétől van dióbél.

A dió jótékony hatásairól

Kevesen tudják de a dió gyógynövény, levelét főzetekhez, teához, olaját magas Omega 3, linolsav és B, E vitamin tartalma miatt szintén ajánljuk.

A dióbél összetétele: Víz, Zsír, Fehérje, Szénhidrát, Élelmi rost

A dióban található ásványi anyagok: Kálcium, Vas, Magnézium, Foszfor, Kálium, Nátrium, Cink, Réz, Mangán, Szelén. Ezek közül kiemelkedő mennyiségű káliumot (450 mg), foszfort (380 mg) és kalciumot (99 mg) tartalmaz.

A dióbélben található vitaminok: C vitamin,Thiamin, Ribofavin, Niacin, Pantothenic savanyú, Vitamin B6, Folsav Vitamin A, Vitamin E (alpha-tocopherol), Vitamin E (delta-tocopherol), Vitamin E (gamma-tocopherol), Vitamin K .

Fejletlen vagy beteg gyermekeknek, legyengült szervezetű felnőtteknek hatékony erősítőszerként ajánlják magas energiaértéke (651 kcal/ 100 gramm), és A-, B1-, B2-, és C-vitamin tartalma miatt.

Dióbelet ajánlatos fogyasztani, ha magas zsírtartalmú, nehéz ételt ettünk, ekkor ugyanis normalizálhatja a koleszterinszintet.

Sok Omega-3 zsírsav és antioxidáns is található a dióbélben. Napi 30 gramm dióbél segít megvédeni a szívet a betegségektől és csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget a nőknél.

Vértisztító, serkenti az emésztést, ugyanakkor bélféregűző hatásáról is ismert. A dióbél hatékony gyomor- és bélhurut ellen.

Szerepe van a rák megelőzésében, mert a dióban található polifenolok egyes tagjai: antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak, így segítenek a rák kialakulásának a megakadályozásában.
Magas vérnyomásban szenvedőknek is ajánlják.

A dióbél fogyasztása a prosztatadaganatokat is csökkenti. A dió képes lebontani az inzulinszerű növekedési faktor néven ismert fehérjét. Ha a vérben nagy ennek a fehérjének az aránya, az a prosztatarák fokozott kockázatára utal.

A diót bőrbetegségek, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén borogatásra, gyulladásgátlásra használják. Pattanásos bőrre gyógytea keverékeként is hatásos.

A népi gyógyászat a fa levélét, fiatal fák kérgét, a termések zöld burkát, és a csonthéjon belül a terméseket elválasztó hártyát is felhasználják.

A dióbél ára nálunk 2020-ben 3500 Ft körül lesz.

Dió ár, dió árak, diót keresek, diót veszek, dió ár 2500 ft/kg

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü