Jómagyar  hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj 1 l
Jómagyar hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj 1 l
1 100 Ft

Jómagyar hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj 1 l

Csomagban nem küldjük!

Kellemes illatú és ízű hidegen sajtolt kukoricacsíraolaj. Sütéshez is alkalmas,enyhe kukorica illat van! Kiemelkedő az E vitamin tartalma. Ára 1100 Ft/1000 ml/1 liter.

1 100 Ft
Részletek

Jómagyar.hu kukoricacsíra olaj 1000 ml - Ára: 1100 Ft

Csomagban nem küldjük! Ha beteszi a kosárba, nem jelenik meg a Foxpost szállítási mód. 

Ez a 100 %-ban magyar termesztésű és magyar előállítású kukoricacsíraolaj, azaz 100 %-ban magyar munkahelyeket támogató étolajfajta egy kiváló salátaolaj és nagyszerűen lehet vele sütni-főzni is. A Jómagyar.hu céljául tűzte ki, hogy népszerűbbé tegye ezt a méltatlanul elhanyagolt, ám nagy mennyiségben rendelkezésre álló magyar hidegen sajtolt olajfajtát,a kukoricacsíra olajat hogy egy kicsit visszaszorítsuk a sütésre egyébként kevésbé alkalmas és nem magyar munkahelyeket támogató oliva olajat. A hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj finom ízű és illatú, nem annyira markáns ízű, mint a hidegen sajtolt oliva olaj. Nem mintha a kedves vevők a szűz vagy extra szűz olivaolaj címkék alatt hidegen sajtolt olajjal találkoznának... Az igazi hidegen sajtolt oliva olaj kesernyés ízű! 

Kiemelkedő E vitamin tartalom, kedvező ár!

Az általunk forgalmazott  hidegen sajtolt kukoricacsíra olajnak kiemelkedő az E vitamin tartalma más hidegen sajtolt olajokhoz képest: 84 mg/100 g. Napi EU-s E vitamin RDA: 10 mg! Tehát napi kb. másfél evőkanál fedezi a napi E vitamin szükségletet.


Aki egyszer sütött kukoricacsíra olajban, az ismét meg fogja tenni. Ahogy a napraforgó olajunk, úgy ez az olaj is pozitívan járul hozzá a sültek ízéhez, nem negatívan, mint a csak némi olajszagot kölcsönző finomított étolajok.

A kukoricacsíra olajnak nagyon magas az E vitamin tartalma, a napi szükséglet (12 mg) többszöröse. Persze ez az érték 100 g termékre van vonatkoztatva, ezért elegendő csak egy-másfél evőkanálnyi olajat meginnia annak, aki magában, csak gyógyászati célra fogyasztja.

A növényi szterinek kémiai szerkezete nagyon hasonlít a koleszterinéhez, ezért amikor szterineket tartalmazó ételt fogyasztunk, az bekerül az emésztőrendszerbe, útját állja a koleszterinnek, és megakadályozza, hogy felszívódjon annak egy része. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani magas növényi szterin (fitoszterin) tartalmú ételeket, élelmiszereket.

Egyes források szerint a növényi szterinek rendszeres fogyasztása a koleszterincsökkentésen túl jó hatással van a szexuális teljesítményre, segíti az immunrendszert, eredményes a megfázás kezelésében, és mérsékli a menopauza kellemetlen tüneteit. A növényi szterinek továbbá gyakori alkotóelemei a kozmetikai termékeknek, hiszen külsőleg alkalmazva csodát tesznek a bőrrel. Bőrfiatalító hatásúak, csökkentik a ráncokat, és növelik a bőrfelszín rugalmasságát.

A fitoszterinek hatásmechanizmusa

Amikor a növényi szterinek bekerülnek szervezetünkbe, a vékonybélben szabad növényi szterinné változnak és a koleszterinnel együtt felszívhatalanná válnak, majd a széklettel távoznak. A fitoszterinek jótékony mechanizmusának lényege tehát abban rejlik, hogy jelenlétük hatására kevesebb koleszterin szívódik fel, több választódik ki, és mindez úgy történik, hogy közben a szterinek szinte teljes mennyisége kiürül, ezáltal csökken az LDL koleszterin, míg a HDL koleszterin és triglicerid szintje változatlan marad.

Ehhez a mechanizmushoz azonban naponta 2-3 g (tehát 2-3000 mg) növényi szterint kell elfogyasztani, ami a kukoricacsíra olajból bőven fedezhető.

Kukoricacsíra olaj árak: http://www.argep.hu/trend/KUKO/Kukoricacsira-olaj.html  Jól látható, hogy 0,2 literes kukoricacsíra olaj ára 500 Ft körül kezdődik.Nálunk 1 liter ára 850 Ft.


Olivaolaj helyett használjon a sütéshez 100 %-ban magyar kukoricacsíra olajat!

Csodálatos ízt kölcsönöz akár a húsuknak, akár a burgonyának, füstponta 161 C fok, annyi mint a napraforgó olajé.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlása

Észak-Amerikában és Európában kedvelt, kukoricacsírából sajtolással előállított és finomított, sárga színű, semleges ízű olajféleség. A hidegen sajtolt változata aranysárga színű, íze intenzív. Energiatartalma azonos a többi olajjal: 3897 kJ, azaz 928 kcal/100 gramm. A kukoricában a csíra a magnak több mint 10 százalékát teszi ki, olajtartalma 33-36 százalék. Palmitin-, olaj- és linolsavban gazdag. Esszenciális zsírsav tartalmánál (omega-6, illetve némi omega-3) fogva számos kedvező hatása van a szervezetre.

Fito-szterinekben gazdag, E-vitamin tartalma jelentős, másfél evőkanál kukoricacsíraolaj a felnőttek napi szükségletét fedezi. A kukoricacsíra olajat használhatjuk főzéshez, sütéshez, pároláshoz, ugyanakkor saláta dresszingek, hidegkonyhai ételek készítéséhez is kiváló. Számos olajkeverék, bébiétel, margarin összetevője között szerepel a kukoricacsíraolaj, ugyanakkor jótékony hatásait a szépségipar is kihasználja. Forrás: NAK

A kukoricacsíra olaj 1000 ml/ 1 liter ára nálunk 1100 Ft

Adatok
Cikkszám:
567681
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Nadett
2022.12.08
A legjobb ár online-offline szerintem és megbízható minőség!