Feketeribizlis pite recept
Feketeribizlis pite recept
Az elegyet géppel vagy kézzel összekeverjük. Kilisztezett tepsibe öntjük és ízlés szerint cukrozott feketeribizlit öntünk a tésztára. 25-30 percig kb. 150 C fokos előmelegített sütőben sütjük. ha nem légkeverős a sütő, akkor állítólag 170 C fokon kell sütni. Epret, szilvát, meggyet, almát, pirosribizlit vagy bármit lehet pesrsze használni.
Mi imádjuk feketeribizlivel. Jó étvágyat!
Feketeribizlis pite recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 egész tojás (ajánlott házi)
- 1 sütőpor
- 3 evőkanál (vegyes) virágméz
- 2 ek. tejföl, késhegynyi só
- 1 dl hidegen sajtolt étolaj (ajánlott a szagtalanított étolajunk)
- 30-40 dkg feketeribizli (nekünk van lefagyasztva)
-
Néhány szó a cukrászati termékekről
Természetesen ők is adalékanyagokkal, margarinnal, finomított étolajjal, színezékekkel, mű tejszínhabbal, ami margarinnal kevert tejszínhabpótló(étolaj alapú), full-tápos tojáslével vagy tojásporral, jilk-el, és még ki tudja mikkel dolgoznak. Sajnos sehol nem kell feltűntetniük az összetevőket egyelőre. Én mindig érzem a margarint vagy a műanyag ízt névtelenebb cukrászdákban, a nevesebbekben egy kicsit jobban elfedik ezeket az alkotókat, de ne higgyük, hogy ők teljes tejjel, házi tojással és igazi tejszínhabbal dolgoznak.
Meg kell azonban jegyezni, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szabályait betartó cukrászatok termékei nem vagy kevésbé műanyag ízűek és adalékoltak és persze vannak lelkiismeretes helyek is, ők a tiszteletet érdemlő kivételek.
Persze mindez egy jó nagy adag cukorral leöntve, illetve belekeverve. Megjegyzem, hogy mi a Horváth Rozi szakácskönyvben szereplő cukor mennyiség felét használjuk, ha az mézzel nem helyettesíthető az adott süteményben.