A GMO növények környezeti kockázatot jelentenek már az USDA szerint is
Ez a jelentés az USDA “gazdasági jelentések szolgálatánál” lett publikálva február 20-án. Bár természetesen csodák nincsenek és a GMO hazájában egyelőre még nem beszélhetünk GMO figyelmeztetésről, de azért az kijelenthető, hogy már az USDA is beismeri, hogy 1981 óta exponenciálisan emelkedett a GM növények mennyisége és természetesen ezzel a környezetbe kipermetezett növényvédőszerek mennyisége.
Az összes USA mg-i terület kb. felén jelenleg GM mezőgazdálkodás zajlik, ezen belül a jó kis szója 93 %-a, a kukorica 85, míg a gyapot 82 %-a GM változat, melyek növényvédőszer(totális gyomírtók is) toleráló változatok.
Szerencsére azonban a gazok is egyre jobban tolerálják ezeket a gyomírtókat (ami talán véget vethet ennek a vesszőfutásnak), növényvédő szereket, ezért egyre többet kell kipermetezni a GM gazdáknak földjeikre. Míg 2001-ben 0,7 kg növényvédőszert használtak hektáronként, addig 0,9 kg-ot kellett permetezniük 2010-ben. Kép: http://naturalsociety.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/
Manapság már Európában vagy akár Magyarországon is súlyosan glifozát szennyezettek a földek, mivel a kapát már senki sem szereti megfogni, iletve mert a nagy táblás üzem ezt már egyre kevésbé teszi lehetővé. Egy európai tanulmány minden második ember vizeletében mutatta ki a glifozátot, aminek elsődleges negatív hatása a hormonrendszer megbolygatása.
Eredeti cikk itt: http://on.rt.com/chexly
A glifozátról: http://kockazatos.hu/anyag/glifoz%C3%A1t