Blog
jómagyar.hu Zalán
2021.12.01 17:47

A resveratrol, a vörösbor és az életkor összefüggése

A resveratrol, a vörösbor és az életkor összefüggése

A híres Nature magazinban publikált eredményei ismét ráirányították a figyelmet az OPC-kre, illetve a resveratrolra. Már megint ez a resveratrol! Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a vörös szőlők héja tartalmazza értékelhető mennyiségben, a fehér szőlőkben csak a tizede található.

A híres Nature magazinban publikált eredményei ismét ráirányították a figyelmet az OPC-kre, illetve a resveratrolra. Már megint ez a resveratrol! Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a vörös szőlők héja tartalmazza nagy mennyiségben, a fehér szőlőkben csak a tizede található. Dr. Sinclair kutatócsoportja szerint létezik egy túlélő gén, amit normál esetben éhezés során “kapcsol be” a szervezetünk.Ez a gén növeli egy enzim termelődését, ami meghosszabbítja azt az időt, amíg egy élő sejt javítani (regenerálni) tudja a saját DNS anyagát. Ez a gén normál esetben csak akkor kapcsolódik be, ha a sejt éhezni kezd, ki van téve fertőzésnek vagy ultraviola sugárzás éri a sejtet.

A növény-kisérletben a szőlő növeli ennek az enzimnek a termelését és ez az enzim növeli resveratrol termelését.A resveratrol pedig növeli növényi és állati sejtek élettartamát akár! 70 %-al is. Az embereknek megvan ez a hasonló túlélő génje.

Melyik szőlő-, avagy borfajta a legelőnyösebb a resveratrol tartalom szempontjából? Nos, a Pinot noir fajta tartalmazza a legtöbbet, de a Merlot se szégyenkezhet. A resveratrol legyőzi a gombás fertőzéseket, emeli a jó HDL koleszterin szintet, csökkenti a PSA( prosztata specifikus antigén) szintet a vérben férfiaknál, rendben tartja a vérnyomást, javítja az immunrendszer állapotát, védi a vörösvértesteket, megelőzi az érelmeszesedést és gyógyítja a gyulladásokat.

A videóban Dr. Sinclair Ausztráliában beszél az öregedésről, de ő csak az 46. perctől beszél! https://www.youtube.com/watch?v=dmCcWpAdMUc

 

A resveratrol jövője

Dr. Sinclair szerint a kapitalista befektetők elgondolkodtak a dolgon és azonnal szintetikus resveratrolt akartak gyártani… Ám elszomorodtak, amikor megtudták, hogy a szükséges mennyiségű molekula könnyedén bevihető egy pohár minőségi vörösborral.  Magas OPC tartalmúvörösborok: Zweigelt,Oportó Pinot Noir, Kékfrankos, cabernet Franc. 

Dr, Sinclair is hangsúlyozza, hogy a nyilvánosságnak többet kellene tudnia erről a természetes gyógyszerről, amit nagyon egyszerű bevinni a szervezetünkbe, csak 1 pohár – lehetőleg Pinot Noir – vörösbort kell meginnunk esténként.. Azt hiszem én ezt tudom vállalni… (A szerk.)

A resveratrol vizsgálata

Természetesen Dr. Sinclair kutatási eredménye annyira hihetetlen, hogy sok logikusan gondolkodó ember azt kérdezi: miért nincsenek matuzsálemi kort megélt rendszeres vörösbor fogyasztók? Az első kérdésre nem válaszol Dr. Sinclair.., én annyival egészítem, ki, hogy a vörösbor fogyasztók általánosságban magasabb életkort élnek meg és kisebb %-ban alakul ki náluk érrendszeri betegség, valamint rák.

A gyümölcslé előállítás során – a hőkezelés miatt – a resveratrol hajlamos az oxidációra, lebomlásra. A borban a fermentáció során oxigén szegény környezetben a resveratrol tovább és nagyobb %-ban marad meg sértetlenül.

A resveratrol tabletták, kapszulák 95 %-a hamisítvány vagy alig tartalmaz hatóanyagot!

Dr. Sinclair tesztelt számos resveratrol tablettát és kapszulát. Resveratrol tartalmuk nulla!! volt. A tablettává/kapszulává alakítás során ezek a termékek elveszítették resveratrol tartalmukat. Kijelenthető tehát, hogy jelenleg a vörösbor a legmegbízhatóbb resveratrol forrás. A fehérborok 10-szer kevesebb rezveratrolt tartalmaznak!!

Eredeti cikk itt:http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi25.html

2017-es klinikai kísérlet:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5245087/