Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml
Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml
2 200 Ft

Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml

Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml: Ár: 2200 Ft

A feketeköménymag olaj már klinikai kísérletben is igazolta előnyös élettani hatásait, többek között még Covid-19 kezelésére is ajánlják már, amiről friss cikkünkben írunk itt.

2 200 Ft
Részletek

Jomagyar.hu feketeköménymag olaj 100 ml Ár: 2200 Ft

A feketekömény mag és olaj számtalan jótékony hatással bír, amit régóta megfigyelt népgyógyászati tapasztalatok igazolnak.

Elsősorban immunerősítő és antioxidáns hatásait emlegetik, azonban van még néhány jótékony hatása.

Néhány létező kutatás azt sugallja, hogy a vetőmag ígéretes az asztma, a vérnyomás és bizonyos rákok kezelésére és / vagy megelőzésére. Úgy gondolják, hogy ez a timokinonnak (Thímoquinone), a Nigella sativa olaj/kivonat hatóanyagának köszönhető, amely gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, anti-hipertóniás, antidiabetikus, antibakteriális és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

A rákellenes hatását például ebben a tudományos cikkben publikáltál: Thymoquinone, a Nigella sativa aktív vegyülete: Szerepe a rák megelőzésében és kezelésében - PubMed (nih.gov)

A feketekömény olaj adagolása

Klinikai kísérletben napi 2X500 mg (azaz csak napi 1 gramm) feketekömény olajat használtak, ami két kapszulát jelentett. Ez körülbelülegy mokkáskanálnyi mennyiség.

További jótékony hatások

  • A feketeköménymag-olajban és kivonatban lévő timokinon egy erős antioxidáns, amely segítséget jelent a daganat megelőzésben és kezelésében.
  • A nigellon hatóanyaggal együtt csökkenti az allergiás és asztmás tüneteket.
  • A timokinon és timohidrokinon az acetilkolint bontó enzim gátlásával segítséget nyújthat különböző neurodegeneratív folymatok elleni küzdelemben. (Alzheimer-kór (AD) és egyéb demenciák, Parkinson-kór (PD) és egyéb Parkinson-kórral kapcsolatos rendellenességek)
  • A timol és karvakrol antivirális, antiszeptikus, gombaölő hatásúak.

Emésztésre és májra gyakorolt hatás

  • A feketeköménymag olaj hatóanyagai csökkentik a puffadást, gázképződést. Fokozzák az epe elválasztást, ezáltal elősegítik a tápanyagok jobb hasznosulását.
  • Segítik a májregenerációját, támogatják a májenzimek termelődését, ezáltal megelőzik a gyógyszerektől vagy egyéb káros anyagoktól (alkohol, tartósítószerek) származó májkárosodást.
  • Elpusztítják emésztőrendszerben elszaporodó káros baktériumokat és gombákat, elősegítve az egészséges mikrobiom visszaépülését.
  • Helicobacter pylori által okozott emésztési zavarokkal küzdő 88 betegen végezett vizsgálatban a feketeköménymag kivonata segített a baktériumok és tünetek felszámolásában. A kivonat antibiotikummal alkalmazva is hatásosnak bizonyult.

A feketekömány olaj több baktérium ellen is hatásos gátlószer, itt például a Staphilococcus aureus ellen volt hatékony: Nigella sativa mag kivonat alkalmazható készítményekben methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus és hatása az emberi dermális fibroblasztok életképességére - PubMed (nih.gov)

A leírást folyamatosan bővítjük. 

Olajunk Timokinon tartalma 1490 mg/100g.

A Jomagyar.hu feketeköményolaj 100 ml ára: 2200 Ft

Adatok
Cikkszám:
hso-321
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!