Héjnélküli tökmag 500 g Ára: 1500 Ft

Ez a fotocellázott tökmagunk most nincsen, de van helyette olcsóbb, de nem színre válogatott, ugyanilyen finom tökmagunk 1300 Ft/500 g-os áron! A nem fotocellázott héj nélküli tökmag ára 1300 Ft/500 g. A tökmag nagyon kellemes rágcsálnivaló és egyben nagyon egészséges élelmiszer is. Sok telítetlen zsírsavat és E vitamint tartalmaz.

1 500 Ft
Részletek

Héj nélküli tökmag 500 g Ára: 1500 Ft



Ez a fotocellázott tökmagunk most nincsen, de van helyette olcsóbb, de nem színre válogatott, ugyanilyen finom tökmagunk 1300 Ft/500 g-os áron!

 

Tökmagliszt 500 g: 600 Ft!

Kedves Törzsvásárlóink!

Sajnos a tisztított tökmag ára régi, kedves barátaink, az osztrákok felvásárlásának köszönhetően 30-40 %-al megemelkedett a 2020/21-es szezonra! Ezért nem tudjuk tartani a korábbi évek kiváló árát. Ezek után 2022 őszére lett egy + 50 %-os áremelkedés!! Jelenleg a préselési tökmag ára 1800 Ft/kg.(2022.10.23.)

Egyelőre csak kevés van, ezért a mennyiségi korlátozás. Ez a tökmag a korábbi évekkel ellentétben fotocellásan válogatott szemekből áll... Ez azt jelenti, hogy a fehér és törött szemek gépileg ki lettek szortírozva.

 

Ajánljuk pirítva is, csodás! Nos, ez nem az a boltban is kapható, ízetlen, néha avas héjatlan tökmag Kínából. Ez zamatos magyar tökmag kistermelőktől. A kínai világos zöld és teljesen hártya mentes, a magyar sötétzöld színű.

 

Tökmagolajat természetesen tartunk már régóta, de felvetődött az alapanyag, a héj nélküli tökmag felvétele is termékpalettánkra. A héj nélküli tökmagot sokkal könnyebb rágcsálni, mint ősi, héjas testvérét. A nemesítők sikeresen kísérleteztek ki egy olyan tökfajtát, amiben a magok szélső sejtsora az egyedfejlődés sorén nem fásodik el, ezért nem kell vele később bajlódni.

 

 Átlagos tápérték 100 g termékben:




    • Energia: 575kcal / 2382kJ

 

    • Fehérje: 35,37g

 

    • Zsír: 43,19g

 

    • Telített zsírsavak: 7,99g

 

    • Szénhidrát: 3,63g

 

    • Cukor: 2,37g

 

    • Keményítő: 1,26g

 

    • Élelmi rost: 15,06g

 

    • Nátrium: 0,02g



A héj nélküli tökmagot persze a tökmagolaj sajtoláshoz nemesítették ki, nem a TV nézőknek nasinak, de természetesen nagyon egészséges élelmiszer, ha esetleg a prosztatával lenne gond. Árát megpróbáljuk a legalacsonyabbra beárazni országosan, mint sok más termékünk esetében is. A héj nélküli tökmag ára jelenleg 800-700 Ft / 500 g.

 

Héj nélküli tökmag árak:http://www.argep.hu/main.aspx?suche=hántolt tökmag 250 g Sok alulinformált portál hántoltnak írja a héjnélküli kínai tökmagjukat....:)

 

A tökmag jótékony hatásai




    • A népi gyógyászatban kivívta magának a helyet a tökmag. Ez valamikor finom csemegének számított. Az alábbi írásban a tökmagban, és a tökmagolajban található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hatásait a szervezetünkre vesszük sorra. 

 

    • A-vitamin (Retinol és Béta-karotin):

 

    • Az A-vitamin egy zsíroldó vitamin. Jót tesz a szemnek és erősíti a gerincet, segít fenntartani a szemfedő egészségét, hogy láthassunk az éjjel. Az A-vitamin hiánya esetén „éjszakai vakság” alakulhat ki. Segíti a sejtek növekedését, egészségét a testben és fenntartja szerkezeti sértetlenségüket; és mint antioxidáns segít semlegesíteni a szabad gyököket, az instabil molekulákat. Felelős a sejtekben a gyógyító hatásokért, serkenti a T-segítő sejtek aktivizálódását; kimutatták, hogy hasznos a rák kialakulásának megelőzésében. 

 

    • E-vitamin: 

 

    • Az E-vitamin egy olyan antioxidáns, amely védi a sejthártyákat, segítheti a sérülések gyógyulását, csökkenti az oxidációs hatásokat, amellyel megelőzi más tápanyagok lebontását. 

 

    • B1-vitamin (Thiamin): 

 

    • A B1-vitamin arra való, hogy védje a szénhidrátokat, a zsírt és a proteint. A test minden sejtjének szüksége van erre a vitaminra, az idegsejteknek is, hogy normálisan működjenek. 

 

    • B2-vitamin (Riboflavin): 

 

    • A B2-vitaminra azért van szükség, hogy védje az aminosavakat és zsírokat, aktiválja a B6-vitamint és segít átalakítani a szénhidrátokat. Bizonyos körülmények között antioxidánsként viselkedhet. 

 

    • B3-vitamin (Niacin): 

 

    • A test arra használja a Niacint, hogy segítsen energiát felszabadítani a szénhidrogénekből. Arra való, hogy zsírt formáljon a szénhidrogénekből. Szabályozza a koleszterinszintet. 

 

    • B5-vitamin (Panthotenic Acid): 

 

    • Aktiválja az adrenalin-mirigyeket, segít a koleszterin szintetizálásában, D-vitamint állít elő, és nélkülözhetetlen a zsírok energiájának létrehozásában, szállításában és felszabadításában. 

 

    • B6-vitamin (Pyridoxine): 

 

    • A B6-vitamin nagyon fontos, mert segít létrehozni, szétszedni és szállítani az egyik aminosavat a másikba, ezzel más vitaminokat hoz létre, például a Niacint. Tehát fontos a központi idegrendszer számára, a vörösvérsejtek létrehozásához és az agynak, ahol serotonin létrehozásában segít, amely egy fontos antidepresszáns. 

 

    • Folic-sav: 

 

    • Ez a B-vitamin egyik változata. Szerepet játszik az összes sejt növekedésében és reprodukálásában, felhasználódik a nuklein-sav és az RNA és DNA képződése során. Sok aminosav-átalakulásban, a proteinok szétesésében és felhasználásában, valamint a vörösvérsejtek képződésében részt vesz a Folic-sav. 

 

    • C-vitamin (Asorbic-sav): 

 

    • A C-vitamin egy nagyon fontos tápanyag, amelynek sok funkciója van, amelyhez az elfogyasztott ételen keresztül juthatunk hozzá. A C-vitamin sok szerepe közül az egyik a kollagén létrehozása és fenntartása, amely a bőrünkben, csontjainkban, a fogainkban és a hajszálerek falaiban található, csak hogy párat nevezzünk meg. A kollagén segít a sebek gyógyításában és az egészséges véredények fenntartásában, nyilvánvalóan befolyásolva az egész testünket. A C-vitamint koenzimként használják, hogy segítsen sok más vitamin anyagcseréjében, hogy ösztökélje az adrenál-funkciót mint antioxidáns. 

 

    • Kálium: 

 

    • A kálium egy olyan ásvány, amelyre a sejt- és elektromos funkcióban van szükség. Ez egy vérásvány, amelyet ’elektrolit’-nak neveznek, amely azt jelenti, hogy szállíthat elektromos töltéseket. Más vérásványok: a nátrium és a klór. A kálium fontos, mert felhasználódik az energia és a hidrogénkarbonátok anyagcseréje- és a sejtek biokémiai reakciói során. Segít kontrollálni a vérnyomást, a vérben a víz egyensúlyát és a szöveteket, valamint részt vesz az idegi impulzusokban, amelyek izom összehúzódásokat okoznak, egyben irányítják a szívverést. 

 

    • Kalcium: 

 

    • A kalcium legismertebb feladata a csontjaink és fogaink fenntartása. Fontos a szívünknek, mivel szerepet játszik az izom összehúzódásokban és segít a szívverés szabályozásában. 

 

    • A kalcium tehát fontos az idegrendszernek, az idegi átviteleknek és szükséges a sejtelválasztódásban. 

 

    • Magnézium: 

 

    • A magnézium egy természetes nyugtató. A kalciummal ellentétesen hat abban, hogy pihenteti, elernyeszti az izmokat. Gyakran stresszoldó ásványként használják. A test tehát arra használja a magnéziumot, hogy energiát termeljen és szállítson; idegi áramvezetésre és protein-szintézisre. 

 

    • Foszfor: 

 

    • A foszfor kulcsszerepe, hogy rendbe tegye csontjainkat és fogainkat. A testünk minden sejtjében jelen van, részt vesz a legtöbb biokémiai reakcióban, a szénhidrogének felhasználásában és a zsírok energiává való átalakításában; a proteinszintézisben, hogy az összes szövetet és sejtet növessze és javítsa. 

 

    • Vas: 

 

    • A vas főfunkciója a hemoglobin megalkotása, amely a vörösvérsejtek nélkülözhetetlen összetevője. A vörösvérsejtek nagyon fontosak, mivel oxigént szállítanak a test minden sejtjének. A test összes sejtjének szüksége van oxigénre a túléléshez. 

 

    • Cink: 

 

    • Több, mint 100 enzimnek szüksége van cinkre, és valószínűleg a test több funkciójában vesz részt, mint bármelyik másik ásvány. A cinket a szövetek, az immunrendszer gyógyítására és karbantartására használják; részt vesz a szénhidrát-anyagcserében és a DNA szintézisében. Gyakran használják segítségként a sebészeti műtétek vagy égések utáni gyógyításban, bőrbetegségek esetén; és ismert jótékony hatása a férfi prosztata problémái esetén. 

 

    • Vörösréz: 

 

    • Szerepet játszik a hemoglobin készítésében, ez azért fontos, mert a hemoglobin a vörösvérsejtek legfontosabb összetevője. A C-vitamin és a réz együtt készít kollagént, amely szükséges a szövetek és a bőr gyógyításához és segít az erős csont kialakulásában. Tehát sok enzimben megtalálható, segít az idegrendszernek és elektromos vezetőként funkcionál. 

 

    • Katalizátorok: 

 

    • A katalizátor egy olyan anyag, amely enged egy kémiai reakciót végbemenni kevesebb energiával és rövidebb idő alatt, mint normál körülmények között. Ha ezek a katalizátorok hiányoznak, - mint egy vitaminhiány esetén – a normális testfunkciók leállhatnak, a személy hajlamos lesz a betegségekre. 

 

    • Enzimek: 

 

    • Az enzimek katalizátorok. Felgyorsítanak speciális kémiai reakciókat, amelyek nem mennének végbe, ha ezek nem lennének jelen. Az enzimek a protein egyik típusa. 

 

    • Protein: 

 

    • A protein egy olyan molekula, amely szénből, oxigénből, hidrogénből és nitrogénből áll. A proteinok 22 aminosavat tartalmaznak. 

 

    • Mangán: 

 

    • A mangán segít katalizálni sok biokémiai reakciót. Sok enzim-rendszerben jelen van, így a test fel tudja használni a biotint, a B1-vitamint, a C-vitamint és a choline-t. Segít az ételek anyagcseréjében és felhasználásában, különösen a protei

 

Adatok
Cikkszám:
aszalt-9360
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!