Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Jómagyar.hu vörös szőlőmag őrlemény 250 g – Ár: 700 Ft

700Ft

Rendelhető

Akciós ára: 700 Ft. Vörös-szőlő magokból őrölt zsírszegényített szőlőmag őrlemény bomba áron! Alapanyaga több magyar borászat-beszállító vörös szőlőmagja.Az ország egyik legolcsóbb vörös szőlőmag őrleménye, vannak akik 4-5000 Ft-ért adnak kevesebb mennyiséget!

CIKKSZÁM: 0058 Kategória:

Jómagyar.hu vörös szőlőmag finom őrlemény 250 g – Akciós ár: 700 Ft

Vörös szőlőmag lisztünk (préselési melléktermékből,azaz zsírszegényített) – elsőként publikusan a magyar forgalmazók és gyártók közül – be lett vizsgáltatva. (2016. 09.30.) A szőlőmag őrleményünk ORAC értéke, azaz antoxidáns aktivitása meglehetősen magas: 38 827 mg/kg !!

Összes polifenol tartalom: 11 193 mg/kg

Tudtommal még az igen drága terméke sincsenek bevizsgálva ORAC értékre. Nem értjük, hogy akik 3-6000 Ft-ot kérnek el 100-200 g borászati melléktermékért, miért nem mellékelnek laboratóriumi jegyzőkönyveket termeikhez!

Vizsgálati módszer, a labor tájékoztatása:

A vizsgálatokat megbízhatóan, jól működő fotometriás
módszerekkel végezzük el.

ORAC számnál a mintán peroxogyök-anion gyökök befogásának
képességét vizsgálja a kolléganő, polifenol tartalom
meghatározása pedig fotometriás mérési módszerrel történik.

 

Néhány növény/gyümölcs ORAC értéke:

Aszalt szilva8.059Kelkáposzta1.770
Feketeribizli7610Vörös szőlő 1746
Gránátalma3.307Fokhagyma5.708
Vörösbor6380

Jómagyar.hu szőlőmag őrlemény összes polifenol tartalom: 11 193 mg/kg!!

Jegyzőkönyv polifenol és antioxidáns érték:

jegyzőkönyv_polifenol

Néhány gyümölcs/ bogyós összes polifenol tartalma: 

Bodza: 5680 mg

Fekete ribizli/ribiszke:1400 mg

Kék szőlő: 960 mg

Aszalt szilva: 1400 mg

Kép: változott az őrlemény színe, mert sokkal finomabb lett az őrlése és minél finomabb, annál világosabb.

Nagyon fontos: az a jó vörös szőlőmag őrlemény, amely ízre savanykás,fanyar!! Ha ízetlen, akkor vagy főzött magból van vagy túl durva az őrlemény vagy mindkettő!! A főzött magban nem sok beltartalom marad, a durvából pedig nem oldódik ki elég hatóanyag, ahogy ízanyag sem.

Tartalmazhat vörösszőlő héjat is 2-3 %-ban, ami tovább növeli értékét a Rezveratrol miatt!

Őrlési finomság 

Mikroszkópos vizsgálat

Jellemző

Eredmény

Vizsgálati módszer

l. Külső:Vörösesbarna por.Érzékszervi
2. Szemcseméret:

Legnagyobb szemcseméret: 670 μm

Legkisebb szemcseméret: 2 μm

Jellemző szemcseméret: 130 μm

Mikroszkópi fényképezés (felbontás 0,8 μm), fotogrammetria
  • Köhögésre ingerel, ha véletlenül belélegezzük, tehát eléggé finom..

Őrleményeink alapanyaga 100 %-ban magyar szőlőmag pellet, vörösszőlő magjából. Változó beszállítók , több fajta vörösszőlő magja az alapanyag. A resveratrol a vörös szőlő héjában van ez csak a héj színanyagának a magra tapadt arányában van jelen a magőrleményekben. Egyébként a  rákos sejtek fejlődését a a resveratrol az egyik leghatékonyabban akadályozza. Mai cikkünk erről a témáról itt, ebben a cikkünkben..  Azért zsírszegényített, mert a szőlőmagolaj préselés végtermékét használjuk fel, tehát az olaj már 90 %-ban ki lett préselve a szőlőmagból. Ez azért előnyös, mert így nem indulhat avasodásnak az őrleményünk és kevésbé is ragad össze. Hamarosan egész magból is lesz szőlőmag őrleményünk.

A vörös szőlőmag őrlemény jobb vagy rosszabb, mint az egész magból készült?

Egész nyers magból nem lehetne őrölni, mert túl nagy az olajtartalma (kb. 12-14 %) összeragadhatna az őrlőgépben, majd pedig megavasodhatna a csomagolásban. Ezért használ minden gyártó szőlőmag pelletet. A szezámmag esetében pl. a kalcium tartalom a szárazanyagban nagyobb a préselés utáni magból készült őrleményben, mint az egész, még préseletlen magban, ugyanis az olajtartalom kinyomásával megnő a maradék szárazanyag mennyisége. (Töményebb lesz az anyag.)

A szőlőmag őrlemény jótékony hatásai jegyzőkönyv_polifenol

Mivel antioxidánsokban (OPC-ben is) nagyon gazdag és ORAC értéke kb. 40 – 50 – szerese pl. az igen hatékony antioxidáns E Vitaminnak, ezért kiváló rákellenes, szabad gyök fogó képességei vannak. Nagyon hatékonyan erősíti az erek falát, csökkenti a vérnyomást, javítja a HDL – LDL koleszterin szint arányát, csökkenti az allergiát, javítja a hajhullás problémákat és általánosságban erősíti a szívet és érrendszert. Még sok jótékony hatása van a vörös szőlőmag őrleménynek, amiről egészség cikkeinkben már megemlékeztünk, illetve a jövőben még megemlékezünk…

Jómagyar.hu vörös szőlőmag őrlemény

 Megkérdeztem az egyik legnagyobb és legdrágább magyar “finom őrlemény” gyártót, hogy van-e bármilyen bizonyítékuk arra,amit állítanak,hogy a finom őrleményből több hatóanyag szívódna fel. Nincsen.. 

Források: (jobb gomb másol-beilleszt új ablakba..)

https://www.vitalitas-magazin.hu/fuveszkert/szolomag-gyogyhatasai

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4217504/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26568249

Jegyzőkönyvek:

 

Főmenü