Jómagyar fekete berkenye ivólé 200 ml

Majdnem fekete színű, sötétlila 100 %-os fekete berkenye ivólé. Íze fanyar, nagyon jellegzetes, tömény, de összességében édes és élvezhető. Olyan igazi antioxidáns-bomba íze van. Ajánljuk feketeribizli velőnket helyette!

950 Ft
Részletek

Jómagyar.hu fekete berkenye 100 % ivólé 200 ml Ár: 950 Ft 

Ajánljuk feketeribizli velőnket helyette!

Felbontás után érjük hűtőgépben tárolni! Az ivólé hengeres présen lett préselve, ahhoz semmit nem adtak hozzá vagy vettek el belőle! Kisebb darabok előfordulhatnak benne.

ORAC érték laboreredményeink:

ORAC érték laborvizsgálat eredményeink: 

Fekete berkenye őrlemény

33 465 μmol/100g

Homoktövis héj őrlemény

15 106 μmol/100g

Feketeribizli őrlemény

6 032 μmol/100g

Fekete berkenye ivólé

4 010 μmol/100g

 

 

  1. A fekete berkenye alacsony kalória- és zsírtartalommal rendelkezik. 100 g friss bogyó körülbelül 50 kalóriát hordoz. Mindazonáltal a flavonoid antocianin antioxidánsok egyik leggazdagabb forrása a bogyósok között. Emellett szép mennyiségű ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. 

  2. Az ORAC értéke magas,  a bogyósok között az egyik legmagasabb értékkel rendelkező berkenye-16 062 mikromol Trolox Egyenérték (TE) 100 g-ra.

  3. A fekete berkenye nagy mennyiségű fenolos flavonoid fitokemikáliát tartalmaz, amelyeket antocianinoknak neveznek. A teljes antocianintartalom 1480 mg / 100 g friss bogyó, a proanthocyanidin koncentrációja pedig 664 mg / 100 g (Wu et al. 2004, 2006).

  4. Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy a bogyók rendszeres fogyasztása potenciális egészségügyi előnyökkel jár a rák, az öregedés és a neurológiai betegségek, a gyulladás, a cukorbetegség és a bakteriális fertőzések ellen. (- Dr. Paul Gross, 2007-07-09).

  5. A berkenye antocianinok laboratóriumi elemzése a következő egyedi vegyi anyagokat azonosította: cianidin-3-galaktoside, kvercetin, peonidin, delphinidin, petunidin, epicatechin, koffeinsav, pelargonidinés malvidin. Ezek a flavonoid poli-fenolos antioxidánsok bizonyítottan alkalmasak a szabad gyökök csökkentésére az emberi testből.

  6. A fekete berkenye kivonatban lévő antocianinokkal kapcsolatos rákkutatás először kémiailag indukált nyelőcsőrákon kísérletezett a patkányban. Megállapították, hogy a betegség súlyosságát 30-60% -kal, a vastagbélrákét pedig akár 80% -kal csökkenti.

  7. A tumor szuppressziós aktivitása más szinten működik - a tumorfejlődés megkezdésénél és előmozdításánál / progresszió szakaszában. A berkenye extrakciója gyakorlati kutatási modell lehet, amely ígéretes terápiás potenciállal rendelkezik, mivel a legnagyobb mennyiségű antocianint tartalmazzák az őshonos észak-amerikai bogyók között [J. Agric. Food Chem. 50 (12): 3495–500].

  8. A bogyók flavonoid antioxidánsokban is gazdagok, mint például karotinok, lutein és zeaxantinok. A zea-xanthin fényszűrő hatással van az UV-sugarakra, és így megvédi a szemet az időskori makuladegenerációtól (ARMD).

  9. Továbbá, ők is jó forrása számos antioxidáns vitaminok, mint a C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, béta-karotin, és folsav és ásványi anyagok, mint a kálium, vas, és mangán. 100 g friss bogyó biztosítja a napi ajánlott C-vitamin szint mintegy 35% -át.

Forrás: Top 9 Chokeberry Táplálkozás tények és egészségügyi előnyök (nutrition-and-you.com)

Figyelem!

A fekete berkenye megváltoztathatja a vérhígítók vagy cukorbetegség esetén szedett gyógyszerek hatását.

Adatok
Cikkszám:
fe0011
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!