Jomagyar.hu hidegen sajtolt homoktövismagolaj 50 ml
Jomagyar.hu hidegen sajtolt homoktövismagolaj 50 ml
3 200 Ft

Jomagyar.hu hidegen sajtolt homoktövismagolaj 50 ml

Homoktövismag olajunk leírását részben saját homoktövismag olaj cikkünkből vettük. A homoktövismag olaj ára nálunk 3200Ft/50ml!

 

3 200 Ft
Részletek

Jómagyar.hu homoktövismagolaj 50 ml Ár: 3200 Ft

Jótékony hatásai

A magok és levelek különösen gazdagok kvercetinben, az alacsonyabb vérnyomáshoz és a szívbetegségek kockázatának csökkenéséhez kapcsolódó flavonoidban (5. megbízható forrás6. megbízható forrás7. megbízható forrás8. megbízható forrás).

Sőt, a bogyók káliummal, kalciummal, magnéziummal, vassal és foszforral büszkélkedhetnek. Jó mennyiségű folsavat, biotint és B1, B2, B6, C és E vitamint is tartalmaznak (9. megbízható forrás10. megbízható forrás11).

A homoktövisolajban található zsír több mint fele egyszeres és többszörösen telítetlen zsír, amelyek kétféle egészséges zsír (12).

Egy kis számú alanyon elvégzett klinikai kísérlet megjegyzi, hogy a homoktövis olaj segíthet minimalizálni a vércukorszint tüskéit egy szénhidrátban gazdag étkezés után (19. megbízható forrás).

Például a laboratóriumi és az állatkísérletek azt mutatják, hogy az olaj segíthet a bőr regenerálódásának ösztönzésében, segítve a sebek gyorsabb gyógyulását (20. megbízható forrás21. megbízható forrás).

Hasonlóképpen, állatkísérletek azt mutatják, hogy a homoktövis olaj is segíthet csökkenteni a gyulladást az UV-expozíció után, védve a bőrt a napkárosodástól (22. megbízható forrás).

A kutatók úgy vélik, hogy mindkét hatás a homoktövis omega-7 és omega-3 zsírtartalmából eredhet .23. megbízható forrás).

Egy héthetes vizsgálatban, amelyben 11 fiatal férfi vett részt, a homoktövisolaj és a közvetlenül a bőrre alkalmazott víz keveréke jobban elősegítette a bőr rugalmasságát, mint a placebo (24).

Van még néhány bizonyíték arra, hogy a homoktövis olaj megakadályozhatja a bőr szárazságát, és segíthet a bőrnek az égési sérülések, fagyás és felfekvések (23. megbízható forrás2526. megbízható forrás).

A homoktövis A homoktövis olaj olyan hasznos növényi vegyületeket biztosít, amelyek bizonyos védelmet nyújthatnak a rák ellen. Hatásai azonban valószínűleg enyhék - és az embereken elvégzett kutatás hiányzik.olaj gazdag hasznos növényi vegyületekben, például flavonoidokban és antioxidánsokban, amelyek segíthetnek a szervezetnek a fertőzések elleni küzdelemben.

Jómagyar.hu homoktövismag olaj 50 ml ár: 3200 Ft

Adatok
Cikkszám:
hso-32211
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!